De Speeltuinvereniging WagenSpeelplaats

//De Speeltuinvereniging WagenSpeelplaats
De Speeltuinvereniging WagenSpeelplaats 2021-08-25T21:42:57+00:00

logo wagenspeelplaats

VERKEERSTUIN is onderdeel van Speeltuinvereniging Wagenspeelplaats.

De oorspronkelijke aanleiding was de (natuur)speelplaats WagenSpeelplaats op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Een formele organisatievorm was nodig om een officiële aanspreekpersoon te hebben voor de NS, de eigenaar van het terrein en de gemeente. In september 2010 werd derhalve de Speeltuinvereniging Wagenspeelplaats opgericht. De vereniging sloot een bruikleenovereenkomst met de NS.

Toen de speelplek gerealiseerd was, stonden de oprichters van de vereniging niet stil; in december 2010 organiseerden zij het eerste Winterkwartier in de loods naast de speelplek: de Tussenruimte. Het skelteren voor kinderen speelde op dit evenement een marginale rol, maar was voor de kinderen zo’n groot succes dat men besloot om de Verkeerstuin op te richten in de Tussenruimte. Ook voor het gebruik van deze hal werd een bruikleenovereenkomst gesloten.

De Verkeerstuin werd een succesvol burgerinitiatief.

VERKEERSTUIN 2.0: van bruikleen overeenkomst naar huurder.

De NS en het bestuur hebben na intensieve gesprekken besloten een 10-jarig huurovereenkomst met een sociaal maatschappelijke huur te sluiten op 2/3 deel van de Tussenruimte. Het achterste deel is nu in gebruik door de Boulderhal.

Daarnaast kunnen we alleen voor de kinderen open blijven als voldoende volwassenen zo nu en dan willen helpen als vrijwilliger tijdens de openstelling op woensdagmiddag en zondagmiddag. Recent is ook het “Typisch Wij” concept uitgedacht als aanvulling op het huidige beperkte vrijwilligersbestand. Bij “Typisch Wij” vragen we bezoekers om een handje te helpen terwijl hun kinderen spelen.

Enthousiast geworden? Meld je dan nu aan als vrijwilliger! Mail naar: Vrijwilligers

De huidige bestuursleden:

Herman Brinkman (Voorzitter)

Jochem Straver (Penningmeester)

Secretaris (vacature) Interesse? Klik dan hier: Vacature Secretaris.

Peter van Swieten (Algemeen Bestuurslid)

Ed Riethorst (Algemeen Bestuurslid, Coördinator skelterklusteam en Website beheerder).