Verkeerstuin 10 jarig bestaan

/Verkeerstuin 10 jarig bestaan

Hoera, de Verkeerstuin bestaat 10 jaar!!

Het is alweer 10 jaar geleden dat de Verkeerstuin werd opgericht, de tijd vliegt voorbij! Er is in die tijd veel gebeurd en veranderd. Velen zullen ons eerste Winterkwartier wellicht nog herinneren en daarmee was de start van de Verkeerstuin een feit.

De oorspronkelijke aanleiding was de (natuur)speelplaats WagenSpeelplaats op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Een formele organisatievorm was nodig om een officiële aanspreekpersoon te hebben voor de NS, de eigenaar van het terrein en de gemeente. In september 2010 werd derhalve de Speeltuinvereniging Wagenspeelplaats opgericht. De vereniging sloot een bruikleenovereenkomst met de NS.

Toen de speelplek gerealiseerd was, stonden de oprichters van de vereniging niet stil; in december 2010 organiseerden zij het eerste Winterkwartier in de loods naast de speelplek: de Tussenruimte. Het skelteren voor kinderen speelde op dit evenement een marginale rol, maar was voor de kinderen zo’n groot succes dat men besloot om de Verkeerstuin op te richten in de Tussenruimte. Ook voor het gebruik van deze hal werd een bruikleenovereenkomst gesloten.

De Verkeerstuin werd een succesvol burgerinitiatief.

VERKEERSTUIN 2.0van bruikleenovereenkomst naar huurder.

De NS en het bestuur hebben na intensieve gesprekken besloten een 10-jarige huurovereenkomst met een sociaal maatschappelijke huur te sluiten op 2/3 deel van de Tussenruimte. Het achterste deel is nu in gebruik door de Boulderhal.

Wij als bestuur hopen dat de Verkeerstuin blijft voortbestaan maar zonder uw hulp als vrijwilliger, bestuurslid of op andere wijze is dit niet mogelijk. Dus als u de Verkeerstuin een warm hart toedraagt, meldt u zich dan aan als vrijwilliger!

Het was onze bedoeling om het jubileum dit najaar groots te gaan vieren maar helaas kan dit vanwege Corona niet doorgaan. Het is voor ons niet mogelijk om dit binnen de RIVM regels te organiseren en dat vinden wij als bestuur erg jammer! Het idee is om dit eind 2021 alsnog te gaan vieren maar aangezien niemand weet hoe het Covid verhaal verder zal gaan is dit nog onder voorbehoud. We houden u op de hoogte!

2020-12-02T11:39:10+00:00