2e ronde skelter renovatie

/2e ronde skelter renovatie

Binnenkort starten we met de 2e ronde van het skelter renovatie project. Ditmaal gaan de gele quad (4 wieler) en de 3 grote zijspan skelters  een grote opknap beurt krijgen.

Ook deze skelters zijn bijna 10 jaar oud en sommige beginnen toch wel ernstige gebreken te vertonen. Dit was nog niet gevaarlijk maar nu wel echt nodig.

Hieronder foto’s van deze 4 skelters zodat iedereen weet over welke het gaat. De komende maanden zal er steeds 1 uitgehaald worden die gerenoveerd wordt, dit om te voorkomen dat er 4 skelters tegelijk missen en daar hebben we de ruimte niet voor.

Als eerste is de gele quad aan de beurt.

 

Update:

De gele quad is inmiddels gedemonteerd, en is in een beduidend slechtere staat als we aanvankelijk al dachten. Het was dus echt op tijd! De komende weken gaan we het frame repareren, de trapas repareren en de achteras compleet vervangen.

Zoals het er nu naar uit ziet zal de kleur veranderen naar Rood omdat we de gewenste kleur (Geel) niet in een sterke lak kunnen krijgen. Maar persoonlijk vind ik dit alleen maar een voordeel, Nu word deze skelter dus echt nieuw/anders!

 

Update 2

De schade aan de quad word steeds groter..

inmiddels is de trapas gerepareerd en voorzien van nieuwe lagers en 2 nieuwe cranks. De trapas bevestiging op het frame is ook gerepareerd, daarvoor moest een compleet nieuw stuk staal pas-gemaakt worden. Het volgende onderdeel word de stuurinrichting, die was al niet geweldig en is nu erg slecht, zo slecht dat ik besloten heb om de stuurinrichting te gaan veranderen zodat het beter werkt EN heel blijft.

 

Update 3

De stuurinrichting en het voorste frame is nu gerepareerd/verbeterd/gericht. Het was dusdanig vervormt dat het de stuurstang niet meer goed paste. De reparatie werkzaamheden zijn nu bijna klaar en de achteras is ook al klaar. Rest nog een aanslag maken voor het stuur zodat dit niet veder kan sturen, ter voorkoming van dat het weer afbreekt. Als dat klaar is kunnen we gaan schilderen en kan de wederopbouw beginnen.

Update 3

De quad is nu compleet gerepareerd en 2x geschilderd. Deze kan tzt weer in elkaar gezet worden. Hij is nu echt rood geworden!

 

We zijn ondertussen met de 1e rode zijspan begonnen (die met het houten plankje) Hiervan is het frame krom en zijn veel lassen gebroken, waarschijnlijk door het vele botsen.. Dat is nu gerepareerd en versterkt zodat het hopelijk heel blijft. Het lager van de stuurinrichting is het volgende probleem wat aangepakt moet worden. De reden dat we er alsnog 2 tegelijk gaan doen is omdat het veel langer duurt dan verwacht en er veel, en soms heel veel, aan hersteld moet worden hetgeen veel tijd kost.

 

Update 4

Yesss de, nu rode, quad is eindelijk klaar!! Het heeft heel veel moeite gekost maar het is gelukt om deze erg populaire skelter een 2e leven te geven. Ik hoop dat de kinderen er een hoop plezier aan beleven en het vooral niet stuk maken.

 

Update:

De rode zijspan met het houten plankje is nu weer klaar en aan het wagenpark toegevoegd! Hij rijd en ziet er weer fantastisch uit en we zijn er dan ook best trots op. Ook is er een spatbord gemaakt over het zijspan wiel om te voorkomen dat kinderen met hun voeten bij het wiel kunnen komen. Veiligheid voorop!

Update:

De grote rode zijspan met het metalen plankje is nu ook klaar en weer aan het wagenpark toegevoegd! De lagering van het stuur is flink verbeterd, dit zal in het begin wat moeilijker gaan omdat dit moet inlopen. Ook is er een achterspatbord gemaakt voor de veiligheid. De gehele aandrijving is vernieuwd en de skelter is opnieuw geschilderd.

Update

De laatste zijspan is nu ook weer helemaal klaar! Qua kleur is deze weer iets anders geworden, rood met zwarte voorvork.

2020-11-25T19:12:57+00:00