De Verkeerstuin in 2018

/De Verkeerstuin in 2018

Vorig jaar was een wild jaar. Een jaar waarin het vrijwilligerswerk in De Verkeerstuin ‘gered’ moest. De Verkeerstuin werd in oppervlakte kleiner maar kan nu wel 10 jaar blijven op de Wagenwerkplaats. Fabian en het klusteam met o.a. Ed en Peter bouwden de nieuwe verdieping waarop nu iedereen lekker kan zitten en de koffie en thee en lekkers verkocht zal gaan worden. Deze inkomsten hebben we harT nodig voor de toekomst van De Verkeerstuin.

We sloten 2017 af met een geslaagd winterkwartier feest. Op de vrijdag en op de zaterdag liepen beide keren 30 vrijwilligers rond. De sfeer was zowel voor de bezoekers als de vrijwilligers heel erg fijn. We beginnen ons toch een beetje een team te voelen. En dat is best een uitdaging. Op deze plek komen de meeste mensen af en toe een keertje helpen. Maar we hebben ook continuiteit in de vrijwilligers nodig. Vandaar enerzijds de #TypischWij aanpak en anderzijds de teambuildings en coaching voor de kernteams. Zie de bloemafbeelding als schets van de huidige situatie.

In 2018 gaan we verder met het uitbouwen van de #TypischWij aanpak. Dat houdt in dat alle bezoekers het fijn vinden om te helpen. Te helpen met de afwas, fruit snijden, een soepje maken, schoon maken, een leuke activiteit te doen voor de kinderen en te letten op de verkeersregels. We gaan ook verder met de teambuilding voor de vrijwilligers onder andere door een training te maken met elkaar. Een training die gaat over “hoe ga je om met het verschillende gedrag van de kinderen, de ouders en de vrijwilligers?” Hoe krijgen en houden we respect voor elkaar en werken en leven en spelen we met plezier samen in De Verkeerstuin!

Begin dit jaar, na Winterkwartier hebben we een aantal nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. Een vrijwilliger voor de woensdag- en zondagmiddag openstelling, voor de begeleiding bij de kinderfeestjes, voor in onze kerngroep die het bestuur ondersteunt met bijvoorbeeld financiering vinden en 1 vrijwilliger voor helpen met de training “gedrag en omgang met elkaar”.

Als laatste willen we starten met begeleide vrijwilligerswerkplekken voor vrijwilligers die een opstapje nodig hebben naar betaald werk, in een reintegratietraject (vanuit de Sociale Dienst Arbeidsintergratie) zitten of gaan en voor vrijwilligers die een beetje kunnen coordineren en begeleiden en daarin willen groeien. Voel jij je aangetrokken tot deze beschrijving, kom dan naar De Verkeerstuin op woensdagmiddag of bel Magda Bannink op 0624421893 of via de mail vrijwilligers@verkeerstuin.info.

 

NB. In de bloemafbeelding kun je ook zien dat we ook nog op op zoek zijn naar een vrijwilliger voor de PR functie om onze website beter te onderhouden en naar een coordinator voor de zondagmiddag openstelling.  Ben jij die PR man of vrouw of ben jij die zondagmiddagcoordindator? Neem dan snel contact met ons op.

Hartegroet, Magda

0624421893

 

 

 

 

2018-01-25T16:59:07+00:00