Transformatie naar Verkeerstuin 2.0

/Transformatie naar Verkeerstuin 2.0

De Verkeerstuin verandert. Wat 6 jaar geleden door 3 mannen als ‘wild idee’ was begonnen is inmiddels een voor de sociale infrastructuur belangrijke ontmoetingsplek geworden. Vanaf 2017 wordt er dan ook gewerkt aan de organisatiestructuur van de Verkeerstuin (o.a. door het introduceren van opbouwwerkers).

Maar ook de fysieke Verkeerstuin verandert. We hebben de afgelopen jaren erg genoten van de 1000 m2 grote Tussenruimte die wij om niet mochten gebruiken. Met dank aan de sponsor NS! Gepaard met de economische ontwikkeling van de Wagenwerkplaats, het terrein waarop de Verkeerstuin is gevestigd, moeten we vanaf de zomer een deel van de loods afstaan (deze wordt dan commercieel verhuurd) en krijgen we voor het resterende deel meer zekerheid door een huurcontract.

Uit de bedreiging die dit inkrimpen betekent voor ons skelterbaan (we zijn immers nog de grootste overdekte skelterbaan in Europa) maken we een kans: we verbouwen de Verkeerstuin waardoor de skelterbaan leuk blijft, er een nieuwe cafetaria komt, de wc’s beter en frisser worden, mogelijkheden zijn om ook de kleinsten te verschonen en veilig te laten spelen naast de wat ouderen etc etc.

 

Ons budget is niet erg groot. Maar we hebben goede ideeën en een diversiteit aan vaardigheden. We doen het lekker zelf. Zoals op de afgelopen werkzaterdag.

Ons klusteam heeft ondersteuning nodig. Want veel handen maken licht werk en dan blijft het voor iedereen leuk en draagbaar. Kan jij een steentje bijdragen? Neem dan contact op met Fabian via fabian@verkeerstuin.info. Alle hulp is bespreekbaar en welkom, of je nu op een werkzaterdag komt helpen, een klus adopteert die je zelfstandig op een zelf gekozen moment uitvoert of dat je in geld of in natura iets kan doneren.

En je kinderen zijn sowieso welkom!

2017-05-16T09:38:09+00:00