Twee Verkeerstuinnetwerkers / opbouwwerkers van start gegaan

/Twee Verkeerstuinnetwerkers / opbouwwerkers van start gegaan

Vanaf 20 maart zijn in de Verkeertuin twee Verkeerstuinnetwerkers / opbouwwerkers van start gegaan. Deze twee professionals gaan 16 uur per week aan de slag voor de Verkeertuin. Het bestuur is heel blij met deze twee professionals:

  • Magda Bannink gaat aan de slag om de teams van vrijwilligers op te bouwen en te versterken.
  • Fabian Brökelmann coördineert de verbouwing van de Verkeerstuin én de kinderfeestjes.

Hieronder stellen de twee zich voor:

Hoi, ik ben Fabian. Ik kwam in 2011 als vader van 2 kinderen en bewoner van het Soesterkwartier naar de Verkeerstuin. Vervolgens heb ik er als vrijwilliger, bestuurslid en ondernemer een intensieve relatie opgebouwd met dit prachtig burgerinitiatief ?

In 2017 heb ik van het bestuur de kans gekregen om de verbouwing van de Verkeerstuin te coördineren.  Beperkt budget, werken met vrijwilligers. Dat sluit mooi aan bij wat ik vanuit mijn eigen bedrijf (samenwerkstad.nl) doe: het begeleiden van bewonersgroepen die zelf hun (fysieke) leefomgeving vorm willen geven. Voor de Verkeerstuin betekent dat concreet: ik ondersteun de vrijwilligers met technische kennis en vaardigheden, ik motiveer het klusteam en jaag het proces aan en ik coördineer de werkzaamheden die door derden worden uitgevoerd.

Ik heb er zin in! Jij ook? Neem dan contact op via fabian@verkeerstuin.info!

 

Hoi allemaal,

Ik ben Magda Bannink. Onlangs verhuist. Dus de gele deur aan de Puntenburgerlaan is niet meer! Mijn lieve partner is Dico Kuiper. We wonen en leven samen met twee schatten van kinderen; Yoop en Lynn die nu al heel groot worden ;-). Toen ze klein waren gingen ze regelmatig met ons mee naar Het Groene Spoor en later ook naar De Verkeerstuin.

In 2007 raakte ik geïnspireerd door Joke Sickmann. Ik startte toen Het Groene Spoor. De Wagenspeelplaats (WSP) was onze eerste groene parel.  Dico heeft vanuit de Speeltuinvereniging WSP veel plezier en energie gestopt in het opbouwen van De Verkeerstuin. Ik heb jaren gewerkt in het welzijnswerk in Amersfoort. Maar ook in het speeltuinwerk in het hele land en aan natuurprojecten vanuit mijn eigen bedrijf Samenspel-Natuurlijk! Ook heb ik veel ervaring met burgerinitiatieven of bewonersparticipatie. Vandaar dat ik deze opdracht bij De Verkeerstuin zo leuk vind; vrijwilligerscoördinatie en teambuilding. Maar met name de vernieuwing vind ik interessant! Goed onderzoeken wat is er nodig op deze prachtplek? Wat is er nodig om een ontmoetingsplaats te blijven voor iedereen. Maar ook iets meer professioneel te worden. En zo mee te groeien met alle ontwikkelingen op de Wagenwerkplaats.

Heb jij ideeën, vragen of wil je gewoon verder kennismaken? Bel me op 0624421893. Je kan me ook mailen op vrijwilligers@verkeerstuin.info . Je kan me ook treffen op de woensdagmiddag van 14 tot 16 uur tijdens de gratis openstelling. De hele woensdag ben ik sowieso goed bereikbaar voor de Verkeerstuin. Ik probeer er ook zoveel mogelijk op de zondagen te zijn van 14 tot 16 uur.

2017-07-12T16:03:42+00:00